FAQs

 

Saamme usein paljon kysymyksiä liittyen konserttiin ja lipunmyyntiin. Olemme keränneet tähän useimmin kysyttyjä kysymyksiä helpottamaan lipun ostoa. Teemme kaikkemme, jotta liput päätyisivät oikeille faneille.

 

Miten voin ostaa liput?

Ed Sheeranin konserttien järjestäjät ovat sitoutuneet taistelemaan epäeettistä lipunmyyntiä ja jälleenmyyntiä vastaan.

Ed Sheeranin vuoden 2022 konserttiin Suomessa otetaan käyttöön uusi digitaalinen lippu nimeltään LIPPU.Pass.

Kun valmistaudut lippujen ostoon, suosittelemme että rekisteröit itsellesi jo ennakkoon Lippu.fi:n tilin osoitteessa www.lippu.fi/edsheeran

Saat ostamasi liput käyttöön ainoastaan älypuhelimeesi ladattavan Lippu.fi -sovelluksen kautta. Kun liput on ostettu, saat sähköpostiisi tilausvahvistuksen ostoksestasi. Sähköpostivahvistus EI käy lippuna konserttiin.

Lisätietoja Lippu.fi -sovelluksesta sekä LIPPU.Pass -lipuista löydät alempaa.

Saapuessasi konsertin sisäänkäynnille sinun on näytettävä lippusi älypuhelimestasi, jolla skannaat itsesi ja seurueesi sisälle konserttiin. 

Mistä voin ostaa liput? 

Suomessa ainoa virallinen lipunmyyjä on Lippu.fi, ja liput myydään ainoastaan osoitteessa www.lippu.fi/edsheeran tai Lippu.fi:n sovelluksen kautta. 

Milloin liput tulevat myyntiin?

Liput tulevat myyntiin lauantaina 25. syyskuuta kello 13:00 Suomen aikaa.

Kuinka paljon liput maksavat?

Liput maksavat 89,50 € - 119,50 €. Hintaan lisätään tilausmaksu 2,50€ / tilaus. Palvelumaksu sisältyy hintaan. Katsomokohtaiset hinnat voit tarkistaa täältä (link: www.lippu.fi/sheerankatsomokartta)

Onko konsertilla ikärajaa?

Konsertin suositusikäraja on 16 vuotta. Alle 16-vuotiaat voivat osallistua tapahtumaan vain aikuisen valvojan kanssa. Emme suosittele konserttia 5-vuotiaille tai sitä nuoremmille, eikä konserttiin voi tuoda lastenvaunuja tai -rattaita.  Huomioithan, että jokainen asiakas tarvitsee oman lipun.

Mikä LIPPU.Pass on?

Löydät personoidut digitaaliset LIPPU.Pass -lippusi Lippu.fi -mobiilisovelluksestasi. LIPPU.Pass -lipputyypin digitaaliset liput voidaan toimittaa ja ovat nähtävissä ainoastaan Lippu.fi -mobiilisovelluksessasi.

Lippu.fi -sovellus toimii myös kätevänä sisäänpääsyn välineenä konserttialueelle saavuttaessa. Lippuja ei tulla lähettämään sähköpostitse tai postitse.

Miten ostoprosessi toimii LIPPU.Pass -lipputyypin kanssa?

Liput myydään ainoastaan verkkokaupassa, jossa ostoprosessi on samanlainen kuin muita lippuja ostaessasi. Erona tavanomaiseen ostoprosessiin liput toimitetaan digitaalisina lippuina älypuhelimeesi lataamaasi Lippu.fi -sovellukseen eikä esimerkiksi paperilippuina postitse tai pdf-lippuina sähköpostitse. Ostaessasi lippuja on erittäin tärkeää syöttää oikeat henkilötiedot ja puhelinnumero, sillä ne linkitetään lippuusi. Lisätietoa LIPPU.Pass -lipputyypistä löydät täältä [https://www.lippu.fi/campaign/pass].

Lippu.fi:n maksutapoihin voit tutustua täällä (https://www.lippu.fi/help/?help_id=7943)

Milloin saan lippuni, tai milloin ne ovat saatavissa sovelluksessani?

Ed Sheeran -konserteissa saat tilausvahvistuksen sähköpostiisi heti lipun ostotapahtuman jälkeen. (Muista tarkistaa myös roskapostikansiosi.) LIPPU.Pass -lippusi toimitetaan Lippu.fi -sovellukseesi viiveellä, sillä tehdyt ostot turvallisuustarkastetaan ennen lippujen toimitusta lipputrokauksen estämiseksi. Siksi lippusi näkyvät sovelluksessasi vasta hyvin lähellä tapahtumaa. 

Miten saan haltuuni LIPPU.Pass -lippuni?

LIPPU.Pass -lipputyypin liput on mahdollista saada haltuunsa ainoastaan Lippu.fi:n -sovelluksessa. Jos et ole ladannut sovellusta älypuhelimeesi ennakkoon, lataa se viimeistään ostettuasi liput.

Kirjaudu Lippu.fi -sovellukseen Lippu.fi -tilisi tunnuksilla nähdäksesi lipputilauksesi. Lippusi näkyvät sovelluksessasi viiveellä lipputrokausta estävän turvallisuustarkastuksen takia. Lippusi saapuvat riittävän ajoissa ennen konserttia. Lisätietoa LIPPU.Pass -lipputyypistä löydät täältä [https://www.lippu.fi/campaign/pass].

Mitä tarvitsen käyttääkseni LIPPU.Pass -lippujani?

Käyttääksesi LIPPU.Pass -lipputyyppiä, sinun tulee ladata Lippu.fi -sovellus älypuhelimeesi, jonka järjestelmä on vähintään iOS 12 tai Android 5.0. Sovelluksen voi ladata ilmaiseksi App Store’sta tai Google Play’sta. Muista päivittää sovelluksesi säännöllisesti.

Voinko ostaa lipun jos minulla ei ole älypuhelinta?

Digitaalisten LIPPU.Pass -lippujen lataaminen vaatii älypuhelimen. Tämä on ainoa konserttiin myynnissä oleva lipputyyppi.

Kuinka ostan liput henkilölle, joka tarvitsee konserttiin avustajan ja/tai esteettömän pääsyn?

Liput pyörätuolipaikoille myydään www.lippu.fi/edsheeran -osoitteen kautta. Ne oikeuttavat pyörätuolipaikan lisäksi myös avustajan sisäänpääsyn, ja lippu sisältää automaattisesti istumapaikan avustajalle pyörätuolikatsomosta. Avustaja ei saa omaa lippua, vaan sisäänpääsy ja kulku tapahtumassa tapahtuvat yhdessä avustettavan kanssa. Valitse lipputyypiksi “Pyörätuolillippu”. Huomioithan, että pyörätuolilippuja on myynnissä rajoitettu määrä.

Muut kuin pyörätuolipaikoilla istuvat avustajaa tarvitsevat henkilöt voivat ostaa lippunsa, sekä lunastaa ilmaisen avustajalipun (+ palvelumaksu 1,50€) Lippu.fi:n puhelinpalvelun kautta (katso yhteystiedot alempaa). Tällöin avustajalle varataan oma paikka seisovalta permannolta tai avustettavan henkilön vierestä istumakatsomosta. Avustajan lippu on ilmainen, ja avustajan tulee saapua tapahtumaan yhdessä avustettavan henkilön kanssa. Lippu.fin asiakaspalvelu: 010 633 1091. (Palvelu on avoinna ma-la 9-19 (poikkeukset mahdollisia esimerkiksi pyhinä). Puhelun hinta on kiinteän puhelinverkon liittymästä 8,35 snt/puhelu + 8,83 snt/min. Puhelun hinta on matkapuhelinverkon liittymästä soittaessa 8,35 snt/puhelu + 22,32 snt/min. Jonotuksesta peritään normaali puhelumaksu oman puhelinliittymäsopimuksen mukaisesti.)

Kaikissa tapauksissa avustajan tarve tulee todentaa porteilla EU:n vammaiskortilla tai vastaavalla dokumentilla.

Kuinka monta lippua voin ostaa?

Yksi asiakas voi ostaa enintään 6 lippua. Tämä rajoitus on tehty, jotta mahdollisimman monelle tarjoutuisi mahdollisuus ostaa lippuja.

Huomaathan, että kaikki ostot, joiden havaitaan olevan botti-ohjelmistojen ostamia tai päällekkäisiä tilejä useita lippuja ostaakseen luoneiden asiakkaiden ostamia sekä muuten epäilyttävät ostot jotka ylittävät sallitun ostorajan, mitätöidään.

Personoidaanko LIPPU.Pass -lippuni?

Kyllä, kaikkiin Ed Sheeran -lipputilauksesi lippuihin merkitään ostajan nimi näkyviin. Huolehdithan, että ostaja pystyy todistamaan henkilöllisyytensä tapahtuman porteilla kuvallisella henkilötodistuksella, sekä tarvittaessa esittämään myös tilausvahvistuksen.

Olen ostanut lippuja useille henkilöille: Tuleeko meidän kaikkien saapua yhdessä Ed Sheeran -konsertin sisäänkäynnille?

Kyllä, koko seurueen tulee saapua tapahtumaan samaan aikaan. LIPPU.Pass -liput on rekisteröity lipunostajan oston yhteydessä ilmoittamalle nimelle ja puhelinnumerolle. Jos ostaja on ostanut useita lippuja, ne on mahdollista ladata ja säilyttää ainoastaan ostajan älypuhelimessa, ja vain ostajan nimi näkyy lipuissa. Ostajan älypuhelin toimii sisäänpääsynä jokaisen tilauksen lipun osalta.

Haluaisimme osallistua konserttiin isommalla ryhmällä / perheellä.

Voit ostaa itse 6 lippua. Pyydäthän toista ryhmän jäsentä/ jäseniä ostamaan loput liput.

Voinko ostaa lippuja lahjaksi toiselle henkilölle?

Päästäkseen sisään tapahtumaan on lipuissa näkyvän ostajan sukunimen täsmättävä henkilöllisyystodistukseen (ajokortti, passi, henkilökortti) tapahtuman portilla. Lisäksi liput on yhdistetty puhelinnumeroon, joka ostaja antoi ostoprosessin yhteydessä. Muut kuin ostajalle tarkoitetut liput voidaan toki käyttää ryhmässä kenen tahansa toimesta, kunhan koko ryhmä saapuu konsertin porteille yhtä aikaa ostajan kanssa.

Jos haluat ostaa lipun jollekin lahjaksi, myös sinun on osallistuttava konserttiin. 

Mitä dokumentteja minun tulee esittää konsertin porteilla?

Tarvitset mukaasi älypuhelimesi, johon on ladattu ennalta Lippu.fi -sovellus sekä sovelluksen ”lompakkoon” ladatut LIPPU.Pass -digitaaliset liput. Näyttääksesi porteilla sisäänpääsyyn oikeuttavan lippukoodisi, sinun tulee olla kirjautuneena Lippu.fi -sovellukseesi Lippu.fi -tilisi tunnuksilla. Sovelluksen valikosta löytyvä “Omat tapahtumat” näyttää sinulle kaikki ostamasi liput. Pidäthän huolen, että puhelimesi akku on ladattu täyteen konserttiin saapuessasi. Ota esiin kuvallinen henkilötodistuksesi mahdollista asiakaspalvelijoiden suorittamaa henkilöllisyyden tarkistamista varten. Henkilötodistukseksi käy ajokortti, väliaikainen ajokortti, passi tai poliisin myöntämä henkilökortti.

Miksi minun tulee syöttää mobiilipuhelinnumeroni ostotapahtuman yhteydessä, ja miten voin vaihtaa puhelinnumeroa jälkikäteen? 

Mobiilipuhelinnumeron syöttäminen Ed Sheeran -konsertin lippujen ostotapahtuman yhteydessä on pakollista, sillä digitaalisten lippujen lataaminen Lippu.fi -sovellukseen ei ole muuten mahdollista. Hieman ostotapahtumasi jälkeen lähetämme mobiilipuhelinnumeroosi kertakäyttöisen vahvistuskoodin, jotta voit vahvistaa lippusi.

LIPPU.Pass -liput on mahdollista lunastaa vain ostajan toimesta. Mobiilipuhelinnumeron, jonka syötit tietoihisi ostotapahtuman yhteydessä, tulee olla numero jonka kautta liput myös lunastetaan. Tätä mobiilipuhelinnumeroa ei ole mahdollista vaihtaa itse enää prosessin myöhemmissä vaiheissa. Siksi on tärkeää, että täytät ostotapahtuman aikana pyydetyt tiedot huolellisesti, ja tarkastat erityisesti syöttämäsi mobiilipuhelinnumeron oikeellisuuden.

Lippuni eivät ole Lippu.fi -sovelluksessa, joten onnistuiko tilaukseni? 

Mikäli näet ostotapahtumasi “Omat tapahtumat” -valikossa, ja sait sähköpostiisi tilausvahvistuksen, ostotapahtumasi on onnistunut. Johtuen ostotapahtumien lipputrokausta estävästä turvatarkastusprosessista, lippusi Ed Sheeran -konserttiin toimitetaan sovellukseesi vasta myöhemmin, mutta sisäänpääsyoikeutesi tapahtumaan on jo kirjautunut meille. 

Voinko jälleenmyydä lippuni?

Lippujen jälleenmyynti on sallittua Ed Sheeran -konserttin osalta ainoastaan Lippu.fi:n oman fanSALE-sivuston kautta. Jälleenmyydä voi vain alkuperäisellä ostohinnalla tai halvemmalla. Jälleenmyyntisivu fanSALE avautuu lokakuussa. Jälleenmyynti on mahdollista aina siihen asti, kunnes tapahtumaan on jäljellä 24 tuntia. Lippujen jälleenmyynti aloitetaan Lippu.fi -sovelluksen kautta. 

Voinko jälleenmyydä lippuni jonkin toisen alustan kautta?

Et. Ainoa sallittu jälleenmyyntikanava Ed Sheeran -konsertin lipuille on Lippu.fi:n oma fanSALE -sivusto.

Mitä jos älypuhelimeni hukkuu tai vaihdan puhelinnumeroni ennen konserttia?

Olethan yhteydessä Lippu.fi:n asiakaspalveluun sähköpostitse edsheeran@lippu.fi

Ovatko kamerat sallittuja konsertissa?

Ammattilaiskamerat (ammattilaiskameraksi lasketaan kamerat, joissa on irrotettava linssi), videokamerat ja äänityslaitteet ovat ehdottomasti kiellettyjä. Pokkarikamerat ja älypuhelimet ovat sallittuja.

Kuinka aikaisin tulee saapua paikalle?

Tarkistathan lippukaupan sivulta konserttialueen ovien aukeamisajan. Suosittelemme saapumaan tapahtumaan hyvissä ajoin. Tapahtuman yleisömäärä on poikkeuksellisen suuri ja siten jonoja voi muodostua. Paras tapa varmistaa, että näet koko konsertin, on saapua paikalle ajoissa.

Julkaisemme lisätietoa konsertin aikatauluista lähempänä konserttipäivää.

En pääse sisään lipullani, skannaus epäonnistui ja minut käännytettiin porteilta pois.

Ei hätää, me autamme sinua. Mene ensimmäiseksi Ticket Help -pisteelle, jossa selvitetään mikä lipussa on mahdollisesti vialla. ÄLÄ osta lippua tuntemattomalta henkilöltä kadulla tai epäviralliselta jälleenmyyjältä. 

Mitä tarkoittaa epäeettinen lippujen jälleenmyynti?

Epäeettinen lippujen jälleenmyynti eli trokaus tarkoittaa sitä kun lippuja ostetaan ja myydään uudelleen korotetulla hinnalla epävirallisia reittejä pitkin. Tämä estää fanien lippujen oston lippujen normaalilla ostohinnalla.

“Lipputrokarit” ja epäviralliset jälleenmyyjät käyttävät useita maksukortteja, vääriä henkilöllisyyksiä sekä kehittyneitä tietokoneohjelmia (“botteja”) ostaakseen suuria määriä lippuja, jotta voivat jälleenmyydä niitä korkeammalla hinnalla.

Ostin lippuni epävirallisesta lippukaupasta ja en päässyt sisään tapahtumaan. Mitä voin tehdä saadakseni rahat takaisin?

Annamme sinulle virallisen todistuksen, ettei lipullasi päässyt sisälle tapahtumaan. Tämän avulla voit yrittää vaatia käyttämältäsi epäviralliselta myyjältä rahoja takaisin. Ota yhteyttä tahoon, josta hankit lippusi.