FAQs

 

Artisten och arrangören arbetar aktivt mot den oseriösa andrahandsmarknaden, där fans får betala för höga biljettpriser och riskerar att bli lurade. För din trygghet har konserten personliga, digitala mobilbiljetter.

Biljetter till denna konsert säljs endast via Ticketmaster.se och Ticketmasters app. Biljetter köpta i andra hand utanför Ticketmaster kommer inte vara giltiga till denna konsert.

Här får du svar på de vanligaste frågorna. Har du andra frågor? Kontakta Ticketmasters kundtjänst.

Var kan jag köpa biljetter?

Biljetter till denna konsert säljs endast via Ticketmaster.se och Ticketmasters app.

Biljetterna är personliga – de binds till både ditt konto i Ticketmasters app och din mobil. Endast biljetter köpta via Ticketmaster kommer vara giltiga. Du kan inte köpa biljetter via andrahandsförsäljare till den här konserten.

När släpps biljetterna?

Biljetterna släpps 25 september kl 12:00 via Ticketmaster.

Hur köper jag biljett?

Biljetter till denna konsert säljs endast via Ticketmaster.se och Ticketmasters app.

För att förhindra den oseriösa andrahandsmarknaden har konserten personliga och digitala mobilbiljetter. Biljetten kommer att bli bunden till både ditt konto i Ticketmasters app och din mobil. Biljetten kommer endast visas i Ticketmasters app. Se till att ha tillgång till din mobil under köpet även om du handlar via webben.

Vi rekommenderar att du registrerar ett Ticketmasterkonto + lägger in korrekta personuppgifter innan biljettsläppet för att vara redo.

När biljetterna släpps kan det bli högt tryck – ha tålamod! När det är din tur har du gott om tid att boka dina biljetter.

  1. 1.Välj biljetter.
  2. Läs igenom och godkänn köpvillkoren.
  3. Uppge ditt mobilnummer & fyll i den verifikationskod du får via SMS.
  4. Efter köpet ligger din bokning på ditt konto i Ticketmasters app & du får en bokningsbekräftelse via e-mail.
  5. Dagarna före konserten aktiveras biljetterna i appen genom att du verifierar ditt mobilnummer.

Ladda ner Ticketmasters app. Ta med ID + mobilen till konserten, din biljett ligger i Ticketmasters app!

Måste jag ha Ticketmasters app?

Du behöver inte Ticketmasters app för att köpa biljett – biljetter kan även köpas via Ticketmaster.se. Men efter köpet kommer biljetterna endast att visas på ditt konto i Ticketmasters app. För att använda dina biljetter i entrén måste du ha laddat ner Ticketmasters app.

Varför måste jag uppge mobilnummer vid köpet?

Det här är en extra säkerhetsåtgärd för att stävja oseriös andrahandsförsäljning.

Det är obligatoriskt att uppge mobilnummer då du köper Ed Sheeran-biljett. Du behöver ha tillgång till mobilen för att verifiera ditt mobilnummer både då du köper biljetten och när du dagarna innan konserten ska aktivera biljettens unika QR-kod.

Vad innebär personliga biljetter?

En personlig biljett är en biljett som ditt namn står på. Den kan inte användas av någon annan. Ifall du har köpt fler biljetter i samma order står ditt namn på samtliga biljetter och hela sällskapet måste gå in på evenemanget tillsammans med dig som biljettinnehavare.

Ditt konto i Ticketmasters app och din mobil kommer vara bundet till din personliga biljett.

Hur mycket kostar biljetterna?

De olika biljettkategorierna kostar 745 kr, 795 kr och 845 kr. Serviceavgift på 75-80 kr tillkommer.

Hur många biljetter kan jag köpa?

Maxgränsen är 6 biljetter per köp. Gränsen är satt för att ge så många fans som möjligt chansen att köpa biljetter. Hela sällskapet måste gå in på evenemanget tillsammans med dig som biljettinnehavare.

NOTERA: Alla köp som upptäcks vara gjorda av botar, personer som skapat fler konton för att kringgå biljettgränsen eller annat som indikerar ett misstänkt köp för att manipulera biljettgränsen eller andrahandsförsäljning kommer att annulleras och inga återbetalningar görs.

Hur gör vi som vill gå i en större grupp?

Om ni är fler än 6 personer måste ni försöka genomföra ytterligare en beställning via ett annat Ticketmasterkonto.

Vad är åldersgränsen?

På grund av ljudnivån är åldersgränsen 13 år. Ålder måste kunna styrkas vid eventuell kontroll i entrén.

Åldersgränsen är strikt: Du ska ha uppnått åldersgränsen senast på konsertdagen. Detta gäller även barn i målsmans sällskap samt spädbarn med hörselkåpor.

Hur köper jag biljetter till rullstolsplatserna?

Rullstolsplatser kommer att släppas via Ticketmaster.se och Ticketmasters app vid ordinarie biljettsläpp. I biljetten ingår även en ledsagarplats.

Behov av ledsagare måste kunna styrkas vid eventuell kontroll i entrén.

För övriga frågor, kontakta Ticketmaster 0776 70 77 77.

Vilka betalalternativ finns?

Ticketmaster accepterar alla större betal- och kreditkort. Du kan även betala via Swish eller Klarna.

Vad händer om biljetterna tar slut?

Vid större biljettsläpp kan alla biljetter snabbt bli uppbokade – det betyder inte att konserten redan är utsåld. Köp som inte slutförs innebär att biljetterna blir bokningsbara igen. Ha tålamod och testa igen.

Köp inte biljetter via andrahandsförsäljare ifall konserten blir utsåld – de kommer inte vara giltiga. Testa på Ticketmaster Resale, där kan du på ett säkert sätt köpa äkta biljetter till ordinarie pris från andra fans, som inte längre kan gå på konserten.

Jag kan inte längre gå och måste sälja mina biljetter. Vad gör jag?

Ticketmaster erbjuder säker andrahandsförsäljning via Ticketmaster Resale, där priset inte kan överstiga ordinarie biljettpris. Möjligheten att sälja och köpa biljetter via Ticketmaster Resale öppnar 11 oktober kl 12:00 och stänger 24h före konserten (du kan lägga upp dina biljetter till försäljning fram till 36h före konsertstart). Biljetter som inte har sålts kommer automatiskt att returneras till säljaren 24h före konserten.

Andrahandsförsäljning av Ed Sheeran-biljetter via andra plattformar än Ticketsmaster Resale är strikt förbjudet. Biljetter som otillåtet har sålts vidare på andra ställen – offline eller online (inklusive Viagogo och andra icke-auktoriserade biljettförsäljare) – kommer resultera i att hela originalbokningen blir makulerad och du blir nekad entré.

Vad är Ticketmaster Resale?

Ticketmaster Resale är ett säkert och tryggt ställe att köpa och sälja Ed Sheeran-biljetter i andra hand. Biljetterna som säljs här är garanterat äkta och säljs till ordinarie pris. Både köpare och säljare kan vara 100% trygga.

Möjligheten att sälja och köpa biljetter via Ticketmaster Resale öppnar 11 oktober kl 12:00 och stänger 24h före konserten (du kan lägga upp dina biljetter till försäljning fram till 36h före konsertstart). Biljetter som inte har sålts kommer automatiskt att returneras till säljaren 24h före konserten.

Kan jag köpa biljett och ge bort i present?

Ja, det kan du. Om du ger bort en biljett måste du även själv gå på konserten. Detta då biljetterna är personliga och binds till både ditt konto i Ticketmasters app och din mobil.

Jag kan inte hitta min bokningsbekräftelse?

Börja med att kolla i ditt spamfilter i mailen och ditt Ticketmasterkonto. Om det inte ligger där, kontakta Ticketmasters kundtjänst.

Vad krävs för att komma in på arenan?

På konsertdagen ska du ta med din fulladdade mobil med Ticketmasters app installerad, för där finns dina biljetter. Kom ihåg att verifiera dina biljetter innan du kommer till arenan. Din telefon behövs för att låsa upp QR koden. Biljetterna scannas sedan i entrén.

Du kan även bli ombedd att visa upp foto-ID som matchar namnet på biljetterna samt e-mailet med din bokningsbekräftelse. Hela sällskapet måste komma till arenan samtidigt som personen vars mobil innehåller alla biljetter.

Godkända ID-handlingar är: Giltigt ID-kort, giltigt körkort, giltigt pass.

Jag har köpt biljetter till mitt sällskap – hur kommer vi in på arenan?

Om du har köpt flera biljetter är samtliga biljetter bundna till din mobil och din Ticketmaster-app. Det innebär att hela sällskapet – inklusive du som biljettköpare – måste gå in på arenan tillsammans. Har du köpt olika biljettyper (t.ex. 2 ståplats och 2 sittplats) måste du följa med de som ska gå in genom en annan entré, innan du själv går in på arenan.

Se till att ha med din fulladdade mobil med Ticketmasters app installerad till arenan + foto-ID (giltigt ID-kort, giltigt körkort, giltigt pass) samt e-mailet med din bokningsbekräftelse.

Vad händer om jag förlorar min mobil eller byter mobilnummer innan konserten?

Kontakta Ticketmasters kundtjänst, så får du hjälp.

När kommer jag att få min biljett?

Eftersom konserten enbart har digitala mobilbiljetter kommer inga fysiska biljetter eller pdf-biljetter att skickas ut. Biljetterna kommer endast att finnas i Ticketmasters app på din mobil. Dagarna innan kommer du, via appen, behöva aktivera biljettens unika QR-kod. I samband med det ska du på nytt verifiera det mobilnummer som du angav vid köptillfället.

Hur tidigt bör jag komma till konserten?

Tider kommer att presenteras närmare konserten. Tänk på att det blir köer – var ute i god tid, så du hinner komma in innan konsertstart.

Besökare är välkomna att börja köa från kl 07.00 på evenemangsdagen. Det är inte tillåtet att tälta utanför entrén.

Är kameror tillåtna på konserten?

Professionella kameror (dvs kameror med löstagbart objektiv), video- eller inspelningsutrustning är förbjudna på konserten. Enklare kompaktkameror och mobilkameror är däremot tillåtna.

Vad händer om batteriet i mobilen tar slut på konsertdagen och jag inte kommer åt mina biljetter?

Se till att mobilen är fulladdad då du beger dig till Ullevi. Skulle du ändå få slut på batterier kommer det finnas möjlighet att ladda mobilen utanför arenan, men räkna med köer.

Vad händer om det inte finns mobiltäckning på arenan?

Logga in i appen och verifiera dina biljetter innan du kommer till arenan på evenemangsdagen, de kommer då att ligga tillgängliga även om mobiltäckning saknas.

Vad händer om min biljett inte kan scannas i entrén?

Vänd dig till biljettservicen på Ullevi, så får du hjälp.

Vad mer gör ni för att motverka andrahandsförsäljning?

Genom att ha personliga biljetter som är bundna till både ditt konto i Ticketmasters app och din mobil + enbart tillåta andrahandsförsäljning via Ticketmaster Resale, där äkta biljetter säljs till ordinarie pris, skyddar vi dig och andra fans från oseriösa aktörer som lurar fans eller tvingar dem att betala mer än ursprungspris för biljetten.

Fanfair Alliance har en bra guide med saker att tänka på vid biljettköp. Läs deras guide Ten Tips for ticket buying (länk till http://fanfairalliance.org/wp-content/uploads/2017/03/30-FFA-Guide-final...)